Πώς Φτιάχνουμε πομ πομ (Μέρος Γ’) – με τα δάχτυλά μας

Πώς φτιάχνουμε πομ πομ

Πρόσφατα, χρειάστηκε να φτιάξω μερικά πομ πομ για τις δημιουργίες μου. Και γιατί να φτιάξω; Μα γιατί έχει αξία να τα φτιάχνουμε μόνοι μας και να μην τα αγοράζουμε όλα… Η αλήθεια είναι ότι έψαξα πάρα πολύ μέχρι να εντοπίσω κάτι που με εκφράζει, έναν τρόπο δηλαδή, που θα μπορώ να φτιάχνω τα πομ πομ μου γρήγορα, εύκολα και με σίγουρη επιτυχία.

Δοκίμασα 3 τρόπους για να φτιάχνεις πομ πομ! Ναι, τρεις! Μπορώ να πω τελικά, ότι όλοι μου άρεσαν και ο καθένας μου άρεσε με διαφορετικό τρόπο. Ο τρίτος τρόπος που θα δούμε σήμερα, είναι με τα δάχτυλά του χεριού μας. Πολύ εύκολα και απλά, φτιάχνεις μεσαίου μεγέθους πομ πομ !

Δείτε εδώ τον πρώτο τρόπο να φτιάχνουμε πομ πομ !

Δείτε εδώ τον δεύτερο τρόπο να φτιάχνουμε πομ πομ με ένα πιρούνι!

Τι θα χρειαστούμε για τα πομ πομ:

  • Νήμα 1 χιλ. πάχος κατά προτίμηση, 50 γρ. τουλάχιστον
  • 1 ψαλίδι
  • και φυσικά, το χέρι μας

Ξεκινάμε, τυλίγοντας το νήμα γύρω από το χέρι μας (από τα δάχτυλά μας), με κυκλικές κινήσεις. Φροντίζουμε να υπάρχει ένα μικρό κενό επάνω και κάτω από το τυλιγμένο νήμα. Μόλις τελειώσουμε το τύλιγμα, περνάμε την κλωστή ανάμεσα στα δύο δάχτυλα (εικ.2). σφίγγουμε καλά και το περνάμε στην κάτω πλευρά, ανάμεσα στα δάχτυλα μας, όπως στην εικ.2 από την εσωτερική μεριά του χεριού μας. Γι’ αυτό θέλουμε να μην καλύψουμε εντελώς το κάτω μέρος.

Τώρα, τραβάμε την κλωστή από την εξωτερική μεριά και την σφίγγουμε καλά (εικ.3) Αφού σιγουρευτούμε ότι έχει δεθεί καλά, το αφαιρούμε από το χέρι μας (εικ.4)

Με ένα άλλο κομμάτι νήμα, δένω ξανά τα νήματα καλά (εικ.5) Μετά αρχίζω και κόβω το νήμα με ένα κοφτερό ψαλίδι, όπως στην εικ.6

Τριμάρουμε γύρω γύρω το νήμα ώστε να το φέρουμε στο στυλ που μας αρέσει (εικ.7)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0
    0
    Το Καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα