Πώς Φτιάχνουμε πομ πομ (Μέρος Β’) – με ένα πιρούνι

Πώς φτιάχνουμε πομ πομ

Πρόσφατα, χρειάστηκε να φτιάξω μερικά πομ πομ για τις δημιουργίες μου. Και γιατί να φτιάξω; Μα γιατί έχει αξία να τα φτιάχνουμε μόνοι μας και να μην τα αγοράζουμε όλα… Η αλήθεια είναι ότι έψαξα πάρα πολύ μέχρι να εντοπίσω κάτι που με εκφράζει, έναν τρόπο δηλαδή, που θα μπορώ να φτιάχνω τα πομ πομ μου γρήγορα, εύκολα και με σίγουρη επιτυχία.

Δοκίμασα 3 τρόπους για να φτιάχνεις πομ πομ! Ναι, τρεις! Μπορώ να πω τελικά, ότι όλοι μου άρεσαν και ο καθένας μου άρεσε με διαφορετικό τρόπο. Ο δεύτερος τρόπος που θα δούμε σήμερα, είναι με ένα πιρούνι. Πολύ εύκολα και απλά, φτιάχνεις μικρά χαριτωμένα πομ πομ !

Δείτε εδώ τον πρώτο τρόπο να φτιάχνουμε πομ πομ !

Τι θα χρειαστούμε για τα πομ πομ:

  • Νήμα 1 χιλ. πάχος κατά προτίμηση, 50 γρ. τουλάχιστον (θα χρειαστούμε γύρω στα 10-15 γρ. νήμα)
  • 1 πιρούνι
  • 1 ψαλίδι

Ξεκινάμε, τυλίγοντας το νήμα γύρω από το πιρούνι, με κυκλικές και απαλές κινήσεις. Φροντίζουμε να υπάρχει ένα μικρό κενό επάνω και κάτω από το τυλιγμένο νήμα. Μόλις τελειώσουμε το τύλιγμα, κόβουμε την κλωστή. Τώρα, περνάμε ένα άλλο κομμάτι νήμα, διπλό κατά προτίμηση, περίπου 20 εκ. από την πίσω πλευρά του πιρουνιού και κάτω, ακριβώς μέσα από τη μεσαία τρυπούλα του πιρουνιού. Γι’ αυτό θέλουμε να μην καλύψουμε εντελώς το κάτω μέρος (βλ. εικ.2 )

Τραβάμε καλά το κορδόνι να βγει σχεδόν το μισό από την άλλη πλευρά του πιρουνιού. Δένουμε ένα πολύ γερό κόμπο, στο επάνω μέρος του νήματος και ακριβώς στο κέντρο του πιρουνιού (βλ. εικ.4).

Αφού βεβαιωθούμε ότι το έχουμε δέσει γερά, αφαιρούμε το νήμα από το πιρούνι.

Ξεκινάμε να κόβουμε με ένα μικρό κοφτερό ψαλιδάκι, το νήμα από τις δύο πλευρές μέχρι να ανοίξουν όλες οι θηλιές και γίνουν κορδονάκια (βλ. εικ.6).

Αφού ανοίξουμε όλα τα κορδονάκια με το ψαλίδι, τριμάρουμε, καθαρίζουμε το πομ πομ μας γύρω γύρω, ώστε να του δώσουμε ένα όμορφο κυκλικό σχήμα. Το πομ πομ μας είναι έτοιμο!

Μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο για καλύτερη καθοδήγηση:

Καλή Επιτυχία!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0
    0
    Το Καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα