Πώς Φτιάχνουμε πομ πομ (Μέρος Α’)

Πώς φτιάχνουμε πομ πομ

Πρόσφατα, χρειάστηκε να φτιάξω μερικά πομ πομ για τις δημιουργίες μου. Και γιατί να φτιάξω; Μα γιατί έχει αξία να τα φτιάχνουμε μόνοι μας και να μην τα αγοράζουμε όλα έτοιμα… Η αλήθεια είναι ότι έψαξα πάρα πολύ μέχρι να εντοπίσω κάτι που με εκφράζει, έναν τρόπο δηλαδή, που θα μπορώ να φτιάχνω τα πομ πομ μου γρήγορα, εύκολα και με σίγουρη επιτυχία.

Δοκίμασα 3 τρόπους για να φτιάχνεις πομ πομ! Ναι, τρεις! Μπορώ να πω τελικά, ότι όλοι μου άρεσαν και ο καθένας μου άρεσε με διαφορετικό τρόπο. Ο τρόπος με το …πιρούνι! Πολύ εύκολα και απλά, φτιάχνεις μικρά πομ πομ! Ένας άλλος τρόπος, είναι με τα δάχτυλα του χεριού μας. Εύκολα, χωρίς να χρειαστούμε έξτρα εργαλεία. Ο τρίτος τρόπος, που θα αναλύσουμε και εδώ σήμερα, είναι με ένα είδος εργαλείου που κατασκευάζουμε πανεύκολα με χαρτόνι.

Τι θα χρειαστούμε για τα πομ πομ:

  • Νήμα 1-2 χιλ. πάχος, 50 γρ. τουλάχιστον
  • Χαρτόνι, περίπου 18 εκ. μήκος και 10 εκ. πλάτος
  • 1 μολύβι
  • 1 ψαλίδι

Πώς φτιάχνουμε πομ πομ (Μέρος Πρώτο)

Αρχικά, θα χρειαστούμε ένα κομμάτι χαρτόνι που να χωρά δύο κυκλάκια περίπου 8 εκ. διάμετρο. Μπορούμε να τα σχεδιάσουμε με οτιδήποτε έχουμε στο σπίτι, όπως με ένα ποτήρι ή ακόμα και με …διαβήτη. Γιατί όχι;

Στο κέντρο του μεγάλου κύκλου, σχεδιάζουμε έναν μικρότερο. Εγώ χρησιμοποίησα το σελοτέιπ το εσωτερικό του κυκλάκι. Κόβουμε τον κύκλο τον εξωτερικό και μετά τον εσωτερικό κόβοντας και ένα είδος εγκοπής ώστε να περνά το νήμα μας. Τον δεύτερο κύκλο, τον σχεδιάζουμε με τον πρώτο ως οδηγό! Στο τέλος θα έχουμε δύο πανομοιότυπα κυκλάκια εργαλειάκια για τα πομ πομ μας.

Ξεκινάμε, περνώντας το νήμα από την εγκοπή και τυλίγουμε την καμπύλη και των δύο χαρτονιών.

Μόλις τελειώσουμε με το τύλιγμα, κόβουμε το νήμα.

Ξεκινάμε τώρα με ένα κοφτερό ψαλίδι και κόβουμε το νήμα ανάμεσα στα δύο χαρτόνια, προσεκτικά.

Περνάμε ένα κομμάτι νήμα ανάμεσα στα χαρτόνια και δένουμε έναν πολύ γερό κόμπο. Προσέχουμε να μην βγουν τα νηματάκια έξω από τα χαρτόνια και διαλύσει το πομ πομ μας. Τέλος, αφαιρούμε προσεκτικά τα χαρτόνια και τριμάρουμε-καθαρίζουμε το πομ πομ μέχρι να έχουμε το στυλ που μας αρέσει! Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, μπορούμε να κάνουμε ό, τι μας αρέσει!

Για ακόμα μεγαλύτερη καθοδήγηση, μπορείτε να παρακολουθήσετε και το σχετικό βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0
    0
    Το Καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα