DIY: Φτιάχνουμε φουντάκια από βαμβακερό νήμα!

Βαμβακερά φουντάκια

Πρόσφατα ήθελα το δικό μου χρώμα και στυλ στα φουντάκια που χρησιμοποιώ κάθε τόσο στις χειροποίητες δημιουργίες μου και έτσι, αποφάσισα να αρχίσω να φτιάχνω τα δικά μου χειροποίητα φουντάκια από διάφορα είδη νήματος, σε διάφορα μεγέθη και στυλ και σήμερα θα το μοιραστώ μαζί σας!

DIY Βαμβακερό φουντάκι με πολύχρωμο νήμα

Το μόνο που θα χρειαστείτε, είναι τα αγαπημένα σας νήματα και χρώματα, ένα καλό κοφτερό ψαλίδι, και μια ετικέτα χάρτινη σκληρή κραφτ ή ξύλινη σε περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε ένα μεγάλου μεγέθους φουντάκι και με αρκετή ποσότητα νήματος! Προσωπικά, χρησιμοποιώ μία ξύλινη ετικέτα γιατί δεν κάμπτεται και δεν χαλάει το μέγεθος στο φουντάκι μου.

Το νήμα που χρησιμοποιώ περισσότερο, είναι μαλακό ακρυλικό (και πολύχρωμο)! Έχει πάχος 1-2 χιλ. και είναι ιδανικό για κομψά και όμορφα φουντάκια.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη!

Πάμε να ξεκινήσουμε με τα υλικά που θα χρειαστούμε για φουντάκια μεσαίου/μικρού μεγέθους, περίπου 5-10 εκατοστών:

  • Νήμα βαμβακερό ακρυλικό μαλακό (για να “πέφτει” όμορφα και απαλά) περίπου 1-2 εκ. πάχος.
  • Προαιρετικά: 1 ξύλινη ετικέτα ή ένα κομμάτι σκληρό χαρτόνι (το μέγεθος της ετικέτας εξαρτάται αποκλειστικά από το μέγεθος που θέλετε να έχει το φουντάκι σας)
  • 1 ψαλίδι κοφτερό μεταλλικό, με καλές λεπίδες (όχι αυτό που χρησιμοποιούν τα παιδιά στο σχολείο 🙂 )
  • την τέχνη μας!

Φυσικά, το μήκος της φούντας το ορίζουμε εμείς. Αν επιλέξουμε την παλάμη μας για να το φτιάξουμε, θα έχει μέγεθος μικρό προς μεσαίο. Αν χρησιμοποιήσουμε χαρτόνι σαν βάση με μήκος πάνω από 10 εκ. θα φτιάξουμε ένα φουντάκι πολύ μεγαλύτερο. Επίσης, αν επιλέξουμε ένα νήμα πιο παχύ, 2 χιλ. για παράδειγμα, θα φτιάξουμε ένα πιο φουσκωτό και χαριτωμένο φουντάκι! Στο τέλος θα τριμάρουμε τις άκρες και θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Πάμε να το φτιάξουμε!

1ο Βήμα

Τυλίγουμε το νήμα γύρω από την ετικέτα ή την παλάμη μας, απαλά. Δεν το τεντώνουμε και δεν το τραβάμε. Κάνουμε απαλές και κυκλικές κινήσεις με το χέρι μας. Συνεχίζουμε να τυλίγουμε νήμα, μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο που μας αρέσει το πάχος της φούντας που κατασκευάζουμε.

2ο Βήμα

Περνάμε από την κορυφή ένα κομμάτι νήμα. Βγάζουμε το νήμα έξω από την παλάμη μας, προσεκτικά, γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε την τρύπα που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο. Δένουμε έναν κόμπο στην κορυφή με το νήμα ώστε να μπορούμε μετά να το κρεμάσουμε. Τεντώνουμε το νήμα με τα δύο δάχτυλά μας και τραβώντας το νηματάκι που δέσαμε στην κορυφή. Κόβουμε την μία άκρη ώστε να ανοίξει. Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε έναν μεταλλικό κρίκο στην κορυφή της.

3ο Βήμα

Κρατάμε τις άκρες προς τα κάτω και με ένα άλλο κομμάτι νήμα (μπορούμε και με χρυσοκλωστή για …τσαχπινιά), δένουμε τριγύρω ώστε να δημιουργηθεί το φουντάκι μας. Στο επάνω μέρος, θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί το κεφαλάκι.

4ο Βήμα

Τελευταίο και καλύτερο! Τριμάρουμε (κόβουμε/”καθαρίζουμε” τις άκρες που εξέχουν ή δίνουμε το δικό μας σχήμα/μέγεθος) το φουντάκι μας με ένα πάρα πολύ καλό ψαλίδι, με μεταλλικές λεπίδες, που θα κόβει αμέσως και δεν θα μας παιδέψει ή θα χαλάσει το φουντάκι μας… και δεν το θέλουμε!

Ελπίζω να σας βοήθησα αρκετά! Σας εύχομαι καλή επιτυχία με τα όμορφα, χαριτωμένα και τσαχπίνικα φουντάκια σας! Στείλτε μου στα σχόλια, θα ήθελα πολύ να τα δω!!! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0
    0
    Το Καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα