DIY χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

χριστουγεννιάτικες diy κατασκευες με κεριά

Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, θέλω να φτιάχνω χειροποίητες δημιουργίες και να διακοσμώ το σπίτι! Έτσι, αποφάσισα φέτος να στολίσω τρία κεριά που είχα στο τραπεζάκι του σαλονιού μας και να τα διακοσμήσω χριστουγεννιάτικα με πολύ απλά υλικά που όλοι σίγουρα θα έχουμε στο σπίτι.. Και αν δεν έχουμε, τότε είναι πανεύκολο να αγοράσουμε και πολύ οικονομικά μάλιστα.

Τι θα χρειαστούμε:

Κεριά διακόσμησης, στρογγυλά λευκά (κατά προτίμηση τρία)

Αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού και στικ κανέλας (δες πώς μπορείς να φτιάξεις αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού)

Λίγη λινάτσα, 2 με 3 κομμάτια με πλάτος 5 εκ. και μήκος όσο να αγκαλιάζει το κερί

Ένα κομμάτι δαντέλα με πλάτος γυρω στα 3 εκ. και μήκος όσο να αγκαλιάζει το κερί

Καρδιά ξύλινη, μικρή

Κορδέλα καρώ, χριστουγεννιάτικη

Σπάγκο λινάτσας

Σιλικόνη (πιστόλι σιλικόνης) ή κόλλα ταχείας πήξης

Κοπίδι (προαιρετικά)

Ψαλίδι

Ώρα για diy!

Στα δύο κεριά, τύλιξα λινάτσα στο κέντρο.

Στο πρώτο κερί, διακόσμησα μία αποξηραμένη φέτα πορτοκαλιού και επάνω ένα στικ κανέλας, τυλιγμένο με φιογκάκι από σπάγκο λινάτσας. Μπορείτε να βάλετε μόνο μία φέτα πορτοκαλιού αποξηραμένη ή ένα στικ κανέλας με φιογκάκι.

Το δεύτερο κερί, το στόλισα με μία ξύλινη καρδούλα που κόλλησα με σιλικόνη επάνω της μια καρώ κορδέλα και με ένα κοπίδι ακριβείας έκοψα το περίσσευμα τριγύρω. Το κερί το τύλιξα με λινάτσα και δαντέλα εκρού ρομαντική και μετά κόλλησα επάνω την καρδούλα… Την ξύλινη καρδιά, μπορείτε και να την ζωγραφίσετε με χρώματα κιμωλίας ιδανικά αν έχετε στο σπίτι, πχ με ένα μπορντό χρώμα ή/και να κολλήσετε επάνω της χρυσόσκονη!

Στο τρίτο κερί, το μικρότερο, έδεσα ένα όμορφο εορταστικό φιογκάκι στη μέση, με καρώ κορδέλα! Μπορείτε να βάλετε σπάγκο λινάτσας τυλιγμένο τριγύρω στο κερί και επάνω να κολλήσετε ένα μικρό αστεράκι! Μπορείτε να σκεφτείτε χίλιες δυο παραλλαγές…

Απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναδημοσίευση του κειμένου και των φωτογραφιών-βίντεο χωρίς την άδεια του κατόχου και την αναφορά της πηγής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0
    0
    Το Καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα