DIY Υφασμάτινες Χριστουγεννιάτικες μπάλες σε 5 λεπτά

Οι χριστουγεννιάτικες μπάλες που αγοράζουμε είναι εντυπωσιακές και υπέροχες! Αλλά τι θα λέγατε να φτιάξτε εσείς μερικές χριστουγεννιάτικες μπάλες, στο σπίτι σας, με πολύ απλά υλικά και σε 5 λεπτά; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τις αγαπημένες σας υφασμάτινες κορδέλες, τα αγαπημένα σας χριστουγεννιάτικα υφάσματα που μπορεί να είναι από παλιά ρούχα των παιδιών σας που δεν τους κάνουν πια.. Για παράδειγμα ένα καρώ πουκάμισο! Αυτές οι χριστουγεννιάτικες μπάλες, θα έχουν άλλη αξία για εσάς και για τα Χριστούγεννα!

Εδώ, χρησιμοποίησα κορδέλες υφασμάτινες των 4 εκ. αλλά μπορείτε να κόψετε λωρίδες των 4 εκ. (για μπάλες αφρολέξ των 5 εκ.) από το αγαπημένο σας χριστουγεννιάτικο ύφασμα.

Θα χρειαστείτε σίγουρα ένα κορδόνι, εδώ χρησιμοποίησα λινάτσας. Και ένα πιστόλι σιλικόνης για να μπορέσετε με ευκολία να ενώσετε τα υφάσματα και το κορδονάκι.

Πάμε να δούμε αναλυτικά, τι υλικά θα χρειαστούμε για αυτές τις χριστουγεννιάτικες μπάλες:

  • Μπάλες αφρολέξ 5 εκ. (μπορείτε και μαγαλύτερες φυσικά, αρκεί να κόψετε τις σωστές διαστάσεις των υφασμάτων που θα χρησιμοποιήσετε)
  • Υφασμάτινες χριστουγεννιάτικες κορδέλες 4 εκ, φάρδος ή χριστουγεννιάτικα υφάσματα, τα οποία μπορείτε απλά να τα κάνετε πουγκάκι και να “ντύσετε” την μπάλα αφρολέξ.
  • Κορδόνι λινάτσας
  • Πιστόλι σιλικόνης
  • Διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για την κορυφή της μπάλας. Εδώ, χρησιμοποίησα την ίδια την κορδέλα. Την έκοψα σε πιο λεπτές λωρίδες και έφτιαξα χαριτωμένα φιογκάκια!
  • 1 Ψαλίδι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε, μετρώντας και κόβοντας κομμάτια από τις υφασμάτινες χριστουγεννιάτικες κορέλες ή τα υφάσματά μας. Υπολογίζουμε από την βάση της μπάλας έως την ίδια θέση, γύρω από τη μπάλα. Μετά, κάνουμε το ίδιο, σταυρωτά. Ξανά κάνουμε το ίδιο και για τις άλλες δύο πλευρές που μένουν ακάλυπτες. Έρα συνολικά, θα έχω 4 λωρίδες κορδέλα.

Ενδιάμεσα, φροντίζουμε να κολλάμε με λίγη σιλικόνη την κορδέλα ή το ύφασμα που εξέχει και δεν εφαρμόζει επάνω στην μπάλα.

Στη συνέχεια, κολλάμε το κορδόνι στην κορυφή της μπάλας και το περνάμε μέχρι κάτω, μετά σταυρωτά στις άλλες δύο πλευρές, εφαρμόζοντας ενδιάμεσα σιλικόνη για να σταθεί καλά.

Αφού καταλήξουμε πάλι στο αρχικό σημείο, γυρνάμε μία φορά το κορδόνι επιτόπου, ώστε να δημιουργηθεί μια “ψευτοθηλιά” και την κολλάμε με σιλικόνη για να στερεωθεί και να μπορούμε από εκεί να κρεμάσουμε τη μπάλα μας.

Στο τέλος, κόβουμε στη μέση ένα κομμάτι από την κορδέλα που χρησιμοποιήσαμε (2-3 εκ. φάρδος) και φτιάχνουμε φιογκάκι! Το κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης στην κορυφή της μπάλας. Μπορούμε να προσθέσουμε ό, τι άλλο μας αρέσει! Μικρά διακοσμητικά κουκουνάρια, κλαδιά από τεχνητό έλατο, χιόνι διακοσμητικό, γκλίτερ !

Μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο!

Καλά Χριστούγεννα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1
    1
    Το Καλάθι σας