DIY Χριστουγεννιάτικα ρεσώ με εφέ πάγου

DIY χριστουγεννιάτικα ρεσώ με εφέ πάγου

Φτιάξτε στο σπίτι, με απλά υλικά, υπέροχα χριστουγεννιάτικα ρεσώ με εφέ πάγου! Πώς θα γίνει αυτό; Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσουμε ένα σωρό υλικά για να το πετύχουμε..

Θα χρησιμοποιήσουμε υλικά που έχουμε συνήθως όλοι στο σπίτι μας. Για παράδειγμα, χρησιμοποίησα δύο γυάλινα βαζάκια από κρέμες. Μου άρεσαν πάρα πολύ, δεν τα πέταξα και σήμερα αποφάσισα να τα αξιοποιήσω, μιας και έρχονται Χριστούγεννα, για να διακοσμήσω το εορταστικό τραπέζι.

Πάμε να δούμε αναλυτικά, τι θα χρειαστούμε για αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα ρεσώ:

  • 2 γυάλινα βαζάκια
  • Ριζόχαρτο με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
  • 1 πινέλο
  • Κόλλα ντεκουπάζ
  • Το δεύτερο, λευκό φύλλο από μια χαρτοπετσέτα
  • Λευκή ακρυλική μπογιά
  • Κορδόνι λινάτσας
  • Πιστόλι σιλικόνης
  • Διάφορα μικρά διακοσμητικά, όπως κουκουνάρια, γκι, πεύκο κοκ

Αρχικά, καθαρίζουμε καλά τα γυάλινα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσουμε και φροντίζουμε να απομακρύνουμε κόλλες κλπ..

Επιλέγουμε τις χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που θα κόψουμε από το ριζόχαρτό μας και τις κόβουμε με τα δάχτυλά μας, προσεκτικά.

Απλώνουμε κόλλα για ντεκουπάζ στην επιφάνεια που θα κολλήσουμε το ριζόχαρτο.

Απλώνουμε κόλλα για ντεκουπάζ

Κολλάμε το ριζόχαρτο και απλώνουμε ξανά κόλλα με το πινέλο με απαλές κινήσεις από το κέντρο προς τα έξω.

Κολλάμε το ριζόχαρτο

Διαχωρίζουμε τα φύλλα μιας χαρτοπετσέτας και χρησιμοποιούμε το δεύτερο, το λευκό ή χρησιμοποιούμε μια ολόλευκη χαρτοπετσέτα, προσοχή, μόνο το ένα φύλλο της.

Κόβουμε μικρά κομματάκια από το λευκό φύλλο χαρτοπετσέτας ακανόνιστα, δεν μας νοιάζει να είναι ολόιδια. Ξεκινάμε να τα κολλάμε σε όλο το βαζάκι γύρω από το ριζόχαρτο, μέχρι να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια του γυαλιού. Αυτό μόλις στεγνώσει καλά, θα μας δώσει ένα εφέ πάγου!

Με λευκή ακρυλική μπογιά και ένα σφουγγαράκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα κομματάκι από το σφουγγάρι για τα πιάτα, βάφουμε ταμποναριστά το στόμιο και τον σπάγκο, να μοιάζει με χιόνι.

Στο τέλος, διακοσμούμε το βαζάκι όπως θέλουμε! Εδώ, το διακόσμησα με ένα μικρό ρόδι και κουκουνάρια, τεχνητό κλαδάκι έλατο και ένα φιογκάκι!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1
    1
    Το Καλάθι σας