DIY: Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα διακόσμησης με Αστεράκια και Φωτάκια

Αυτή η χριστουγεννιάτικη διακοσμητική γιρλάντα με αστέρια από πηλό αυτοξηρούμενο, προσθέτει μια όμορφη πινελιά στο σπιτικό σας. Συνδυάστε την με μια σειρά από λαμπάκια ψειρίτσες για ακόμα περισσότερη χριστουγεννιάτικη λάμψη!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που ξεκινώ τη Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση και φέτος! Χρειάζονται 2-3 εβδομάδες συνήθως για να καταλάβω τι ακριβώς θέλω να ετοιμάσω, γι’ αυτό ξεκινώ νωρίς κάθε χρόνο. Φέτος, προσπαθώ να σκεφτώ μερικές απλές χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα προσθέσουν μια μικρή λαμπερή πινελιά στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας. Έχω ήδη προγραμματίσει μερικές ιδέες!

ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΞΗΡΟΥΜΕΝΟ ΠΗΛΟ

Αυτά τα αστεράκια από πηλό είναι εξαιρετικά απλά στην κατασκευή τους, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τόσους πολλούς δημιουργικούς και διαφορετικούς τρόπους για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας! Θα σας δείξω πώς τα χρησιμοποίησα εγώ, σαν μια σικ χριστουγεννιάτικη διακοσμητική γιρλάντα με φωτάκια, αλλά μπορείτε να κάνετε χίλια άλλα δυο διακοσμητικά θέματα!

ΥΛΙΚΑ

  • Λευκός πηλός αυτοξηρούμενος (τον πηλό, μπορείτε να τον προμηθευτείτε από καταστήματα με είδη χειροτεχνίας) Έφτιαξα 6 αστέρια περίπου 5 εκ. το ένα και περίπου 0,5 εκ. πάχος, αν και μπορείτε να τα κάνετε όσο χοντρά ή λεπτά θέλετε.
  • 1 κουπάτ σε σχήμα αστέρι
  • 1 μικρός πλάστης (ειδικός για πηλό (με σχέδια ή χωρίς) ή οτιδήποτε που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ώστε να πατήσετε τον πηλό και να μπορέσετε να φτιάξετε αστεράκια)
  • 1 ποτήρι με σχέδια για προσθήκη ανάγλυφης υφής, προαιρετικό. Εδώ, χρησιμοποίησα ένα γυάλινο ποτήρι με όμορφα σχέδια, αλλά ψάξτε στο σπίτι σας για διάφορα σχέδια
  • 1 οδοντογλυφίδα ή ένα καλαμάκι πλαστικό ή ένα καλαμάκι για σουβλάκι, για να ανοίξετε μια τρύπα στη μέση των αστεριών.
  • 1 κομμάτι σπάγκο λινάτσας
  • 1 κομμάτι χρυσό κορδόνι μεταλιζέ (ίδιο μέγεθος με τον σπάγκο)
  • 5 χρυσά κουδουνάκια 1 εκ.
  • γυαλόχαρτο ψιλό
  • βερνίκι ματ
  • 1 πινέλο

ΟΔΗΓΙΕΣ

Επάνω σε λαδόκολλα ή άλλη αντικολλητική επιφάνεια, ανοίγουμε με τον πλάτη τον πηλό σε φύλλο πάχους 1,5 με 1 εκ. Προσπαθήστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ομοιόμορφο το πάχος. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε σχέδια στα αστέρια σας. Κυλήστε ένα υλικό, για παράδειγμα ένα ποτήρι με ανάγλυφα σχέδια επάνω στον πηλό. Εγώ χρησιμοποίησα ένα γυάλινο ποτήρι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο σχέδιο σας αρέσει, ακόμα και να αγοράσετε έναν ειδικό πλάστη με ανάγλυφα σχέδια για τις δημιουργίες σας από πηλό.

Χρησιμοποιώντας ένα χριστουγεννιάτικο κουπάτ για μπισκότα σε σχήμα αστεριού (εννοείται πως μπορεί να είναι οποιοδήποτε χριστουγεννιάτικο σχέδιο, πχ κουπατ με σχέδιο gingerman), κόψτε τα αστεράκια σας! Χρησιμοποίησα αστέρια ίδιου μεγέθους, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μεγέθη. Ανοίγουμε μια τρύπα στα αστέρια με ένα καλαμάκι ή μια οδοντογλυφίδα ή κάποιο άλλο μικρό αντικείμενο με στρογγυλή μύτη. Φτιάχνουμε μερικά αστέρια με μια μικρή τρύπα στο κέντρο ή στην κορυφή τους, σε περίπτωση που θέλουμε να τα κρεμάσουμε κάπου και όχι να τα κάνουμε γιρλάντα όλα. Για την γιρλάντα με τα αστέρια και τα φωτάκια, ανοίξτε μια μεγαλύτερη τρύπα στη μέση του αστεριού. Θα πρέπει όμως να είστε σίγουρη ότι η τρύπα θα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να χωράνε τα φωτάκια ή οτιδήποτε άλλο θα περάσετε από μέσα.

Όταν τελειώσουμε, αφήνουμε τα αστεράκια από πηλό να στεγνώσουν καλά, σε επίπεδη επιφάνεια. Τα ισιώνουμε λίγο με τα δάχτυλά μας. Μόλις στεγνώσουν καλά, τρίβουμε ελαφρά τις άκρες και τις λειαίνουμε με γυαλόχαρτο ψιλό, ώστε να γίνουν απαλές και να μην έχουν ατέλειες.

Έτοιμα τα αστεράκια μας!

Προαιρετικά, μπορούμε να τα περάσουμε βερνίκι σατινέ ώστε να εξαλείψουμε εντελώς τη σκόνη από τον πηλό και να δείχνουν ακόμη πιο υπέροχα! Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

Αφήνουμε να στεγνώσει καλά το βερνίκι

Κόβουμε ένα κομμάτι σπάγκο λινάτσας και χρυσό μεταλιζέ κορδόνι και τα περνάμε και τα δύο μαζί μέσα από το πρώτο αστεράκι. Φτιάχνουμε μικρά κομπάκια μπρος και πίσω από την τρύπα και προσθέτουμε ένα χρυσό κουδουνάκι, προαιρετικά.

Φτιάχνουμε κομπάκια μπρος και πίσω από την τρύπα για να σταθεροποιηθούν τα αστεράκια στη γιρλάντα μας
Πριν περάσουμε στο κορδόνι το επόμενο αστεράκι, προσθέτουμε ένα κουδουνάκι κάθε φορά, ώστε ανάμεσα σε δύο αστέρια να υπάρχει ένα κουδουνάκι (προαιρετικό βήμα)

Πώς αλλιώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα αστεράκια από πηλό;

Ένας από τους λόγους που μου αρέσει αυτή η χριστουγεννιάτικη κατασκευή, είναι πρώτον επειδή μπορώ να την κάνω μαζί με τα παιδιά και δεύτερον, ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι που μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτά τα αστεράκια.

Δείτε μερικές ακόμα ιδέες για αυτά τα αστέρια από πηλό…

  • Κρεμάστε τα με σύρμα λεπτό ή με σπάγκο λινάτσας ή με κορδέλα χριστουγεννιάτικη μπορντώ.
  • Χρησιμοποιήστε σφραγίδες για να βάλετε επάνω ένα αρχικό γράμμα ή μια λέξη ή ένα όνομα και χρησιμοποιήστε τα για ετικέτες στα χριστουγεννιάτικα δώρα σας!
  • Τοποθετήστε τα απλά σε ένα μπολ με στολίδια για διακόσμηση του τραπεζιού σας
  • Ακόμα, μπορείτε να στολίσετε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι, χρησιμοποιώντας διαφορετικά σχήματα και όχι μόνο αστέρια.

Μπορείτε ακόμη και να βάψετε τα αστεράκια σας με όμορφη χρυσή μπογιά ή πολύχρωμα, αν είστε …καλλιτέχνης και έχετε στο σπίτι μπογιές.

Διαβάστε επίσης: Πώς να φτιάξω αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1
    1
    Το Καλάθι σας