DIY: Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σουβέρ

Φτιάξ' το μόνος σου! Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό σουβέρ

Φέτος τα Χριστούγεννα, προσθέστε μια μαγική πινελιά στο χώρο σας με χειροποίητα ολοδικα σας διακοσμητικά σουβέρ ! Μπορείτε να τα χαρίσετε στους αγαπημένους σας ή να τα στολίσετε στο τραπέζι σας και να πίνετε τη ζέστη σας σοκολάτα τις κρύες μέρες του χειμώνα…

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε:

  • 2 φέτες ξύλινες με τον φλοιό
  • 2 ριζόχαρτα (ή χαρτοπετσέτες) με χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
  • Ακρυλική μπογιά λευκή (θα βρείτε την κατάλληλη σε κατάστημα με είδη για decoupage)
  • Ακρυλικά χρώματα (π.χ. μπλε λευκό μαύρο … θα βρείτε τα κατάλληλα σε κατάστημα με είδη για decoupage)
  • Κόλλα decoupage για ριζοχαρτα ή χαρτοπετσέτες (θα βρείτε την κατάλληλη σε κατάστημα με είδη για decoupage)
  • Βερνίκι απλό για decoupage (ή αδιάβροχο, θα βρείτε την κατάλληλη σε κατάστημα με είδη για decoupage)
  • Πινέλα (θα βρείτε τα κατάλληλα σε κατάστημα με είδη για decoupage)
  • Γυαλόχαρτο σκληρό για ριζόχαρτα και μαλακό αν χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτα (θα βρείτε τα κατάλληλα σε κατάστημα με είδη για decoupage)

Αφού συγκεντρώσαμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σουβέρ, πάμε να δούμε αναλυτικά τη διαδικασία:

  1. Κόβουμε τις χριστουγεννιάτικες παραστάσεις που θα χρησιμοποιήσουμε και τις εφαρμόζουμε στα ξύλινα κομμάτια, για να δούμε πώς θα κοπούν και πώς θα ταιριάξουν.
  2. Με ένα λεπτό πινέλο με λίγο νεράκι επάνω, οριοθετούμε περιμετρικά το ριζόχαρτό μας ώστε να κοπεί ομαλά και με ακρίβεια εκεί που θέλουμε και όσο θέλουμε ώστε να ταιριάξει όσο καλύτερα γίνεται, επάνω στις ξύλινες φέτες.
  3. Εφαρμόζουμε λευκή ακρυλική μπογιά επάνω στις ξύλινες φέτες, μόνο στην πλευρά που θα κολλήσουμε τα ριζόχαρτα (ή την χαρτοπετσέτα).
  4. Αφού στεγνώσει καλά, με το γυαλόχαρτο “καθαρίζουμε” την επιφάνεια που βάψαμε για τυχόν ατέλειες ώστε να μην αποτυπωθούν στο σχέδιό μας.
  5. Στη συνέχεια, απλώνουμε με το πινέλο μας κόλλα ντεκουπάζ, απλώνουμε επάνω το ριζόχαρτο που θέλουμε με απαλές κινήσεις και με προσοχή να μη διπλώσει/τσαλακώσει κάπου. Ξανά με το πινέλο και με απαλές κινήσεις συνεχίζουμε να απλώνουμε κόλλα στο ριζόχαρτό μας. Αν έχουμε εφαρμόσει χαρτοπετσέτα, χρειάζεται ακόμη πιο προσεκτικές κινήσεις γιατί είναι πιο εύκολο να καταστραφεί ή να τσαλακωθεί με την κόλλα. Θα μιλήσουμε γι’ αυτό σε άλλο άρθρο! Αφήνουμε να στεγνώσουν πάρα πολύ καλά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.
  6. Αναμιγνύουμε τα χρώματα μας με λίγο νεράκι και ξεκινάμε ταμποναριστά με ένα πινέλο για στένσιλ, να καλύπτουμε τις ατέλειες όσο μπορούμε διακριτικά. Δεν το παρακάνουμε με το χρώμα και δεν επεμβαίνουμε στην εικόνα. Χρειάζεται προσοχή με το χρώμα. Σταματάμε όταν μας φαίνεται όμορφο οπτικά! Σε αυτό το έργο, πρόσθεσα λευκό χρώμα για χιόνι τριγύρω! Αφήνουμε να στεγνώσουν πολύ καλά.
  7. Σε αυτή τη φάση θα εφαρμόσουμε βερνίκι στο έργο μας για να διατηρηθεί! Απλώνουμε με απαλές κινήσεις το βερνίκι με ένα πινέλο και μόλις τελειώσουμε τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάρα πολύ καλά.

Μπορείτε να δείτε και το σχετικό βίντεο με τη διαδικασία παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1
    1
    Το Καλάθι σας