Χριστουγεννιάτικα Soft Cookies με κομμάτια σοκολάτας

soft cookies με σοκολάτα

Είναι τα αγαπημένα μας! Αυτά τα cookies είναι πραγματικά τόσο μαλακά και είναι έτοιμα μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Ο συνδυασμός λευκής και μαύρης κουβερτούρας, είναι μοναδικός. Είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψετε και εσείς!

Τα soft cookies είναι ένα διαχρονικό, κλασικό σνακ που το αγαπάνε τα παιδιά ιδιαιτέρως. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο μπισκότο… και σίγουρα όλοι έχουν τη δική τους συνταγή κάπου ή αν δεν την έχουν, μήπως θα πρέπει να την αποκτήσουν;

Εγώ βρήκα μία, την λάτρεψα και τη μοιράζομαι μαζί σας παρακάτω!

Νομίζω πως βρήκα την τέλεια συνταγή για soft cookies με σοκολάτα. Ποτέ δεν το πετυχαίνεις με την πρώτη. Έχουν αποτύχει πολλές φορές, μέχρι να βρω τη σωστή συνταγή.

Αν θέλεις ένα διαφορετικό σνακ από όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, δοκίμασέ τα και στόλισέ τα στη χριστουγεννιάτικη γωνιά του σπιτιού, δίπλα σε ένα ποτήρι γάλα!

Χρόνος Προετοιμασίας: 1ώρα και 15 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 12 λεπτά

Υπάρχουν μερικά tips που κάνουν αυτά τα μπισκότα σοκολάτας τα καλύτερα που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Η ψύξη της ζύμης στο ψυγείο απαιτείται και ο νισεστές με άμυλο αραβοσίτου (corn starch) θα τα κάνει πολύ μαλακά και αφράτα!

Πώς θα φτιάξεις τα χριστουγεννιάτικα Soft Cookies!

1) Βούτυρο και Αυγό: Χρησιμοποιούμε το βούτυρο και το αυγό σε θερμοκρασία δωματίου. Τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία έως δύο ώρες πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας για τα soft cookies.
2) Μαλακό μείγμα ζάχαρης: Ομογενοποιούμε το βούτυρο με καστανή και λευκή ζάχαρη μαζί, μέχρι να γίνουν κρέμα. Η διαδικασία αυτή αφρατεύει το βούτυρο και σας υπόσχεται τα πιο μαλακά soft cookies που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Η μαύρη ζάχαρη τα κάνει μαλακά και η λευκή τα βοηθά να …απλωθούν στο ταψί! Για πιο γλυκά και γευστικά soft cookies, χρησιμοποιήστε περισσότερη (σκούρα) καστανή ζάχαρη.
3) Καστανή ζάχαρη: Η ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη και η σκούρα καστανή ζάχαρη στις περισσότερες συνταγές κάνουν τη διαφορά. Στη συνταγή αυτή, χρησιμοποιώ τη σκούρα καστανή ζάχαρη για επιπλέον γεύση!
4) Εκχύλισμα βανίλιας: Η βανίλια προσθέτει γεύση!
5) Χρησιμοποιούμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαγειρική σόδα και αλάτι.
6) Προσθέστε τα στερεά υλικά στα υγρά: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
7) Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο: Για αφράτα soft cookies, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο, τυλιγμένη με μεμβράνη, για τουλάχιστον μία ώρα. Ο χρόνος που θα αφήσετε τη ζύμη στο ψυγείο, παίζει σημαντικό ρόλο στο αν θα απλωθούν τα soft cookies ή αν θα μείνουν αφράτα! Διαβάστε μερικά tips εδώ.

Extra Tip: Μόλις βγάλουμε τα cookies από το φούρνο, τοποθετούμε πιέζοντας μερικά τσιπς σοκολάτας στην κορυφή τους. Θα λιώσουν και θα κάνουν τα μπισκότα σας ακόμα πιο νόστιμα και …λαχαταριστά.

Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα Soft Cookies

  • 170 κ.σ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ.  ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή (σκούρα καστανή κατά προτίμηση)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. νισεστές με άμυλο αραβοσίτου (cornstarch)
  • 1 κ.γ. κοφτό, σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. κοφτό, αλάτι
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος και λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μιξεράκι χειρός για περίπου δύο λεπτά το βούτυρο, την καστανή και τη λευκή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα με αρκετά κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας. Φροντίστε να καθαρίζετε το μπολ τριγύρω και από κάτω, ώστε να μη μείνουν κομμάτια ζύμης που να μην έχουν ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το cornstarch και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι ή με το χέρι μας. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Η ζύμη πρέπει να είναι ελαφρώς παχύρευστη και κολλώδης.

Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά και αργά με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν με τη ζύμη.

Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (έως 2 ημέρες). Για τα μπισκότα αυτά, είναι υποχρεωτικό η ζύμη να μείνει στο ψυγείο.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά περίπου. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Γραμμή 2 μεγάλα φύλλα ψησίματος με περγαμηνή ή σιλικόνη. (Πάντα συνιστάται για μπισκότα.)

Η ζύμη θα είναι ελαφρά εύθραυστη, αλλά θα ενωθεί όταν τη δουλέψουμε λίγο με τα χέρια μας. Φτιάχνουμε μπάλες ζύμης, περίπου 1 1/2 κουταλιά της σούπας η καθεμία.

Ψήνουμε τις μπάλες ζύμης για 10 έως 12 λεπτά, μέχρι σχεδόν να ροδίσουν στα άκρα τους.

Τα μπισκότα θα είναι μαλακά όταν τα βγάλουμε από το φούρνο.

Βάζουμε για 5 λεπτά το ταψί στο ψυγείο. Εάν τα μπισκότα είναι πολύ φουσκωμένα, δοκιμάστε να τα πιέσετε απαλά προς τα κάτω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Θα ξεφουσκώσουν όσο κρυώνουν. Εάν θέλετε και ενώ τα cookies είναι ακόμη ζεστά, πιέστε επάνω τους μερικές ακόμα σταγόνες σοκολάτας.

Τοποθετήστε τα cookies στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά.

Τα soft cookies διατηρούνται καλυμμένα σε θερμοκρασία δωματίου, για έως και μία εβδομάδα εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

2
    2
    Το Καλάθι σας