Φθινοπωρινή Πάστα Φλώρα

Φθινοπωρινή πάστα φλώρα

Είναι η αγαπημένη μου τάρτα! Ειδικά όταν συνοδεύεται από τις μοναδικές ανοιξιάτικες – καλοκαιρινές μαρμελάδες της μαμάς που μοσχοβολάνε!

Γενικά αγαπώ τις τάρτες και φτιάχνω συχνά διάφορες εκδοχές. Αλλά μία τάρτα που φτιάχνω συχνά από τότε που την ανακάλυψα, είναι αυτή η πάστα φλώρα χωρίς αυγά!

Δείτε ένα μικρό βιντεάκι που έχω ετοιμάσει ή απλά διαβάστε τη δυνατή μου παρακάτω. Την έχω γράψει αναλυτικά!

Εκτός από το βίντεο, θα γράψω αναλυτικά τη συνταγή για αυτήν την πανεύκολη πάστα φλώρα, χωρίς αυγά! Νόστιμη και τραγανή τάρτα, συνοδευόμενη από την αγαπημένη σας μαρμελάδα… Βασική προϋπόθεση, να είναι της μαμάς ή της γιαγιάς 🙂

Προετοιμασία, περίπου 30 λεπτά.

Αναμονή 30 λεπτά.

Ψήσιμο 30 λεπτά.


Υλικά που θα χρειαστούμε για την πάστα φλώρα χωρίς αυγά

  • 300 γρ. βούτυρο μαλακό, soft
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή κατά προτίμηση
  • 320 – 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. κοφτό, αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Τα βασικά υλικά μας, είναι μόνο 3! Τέλειο; Πάμε να δούμε και την εκτέλεση, η οποία είναι επίσης πανεύκολη:

  1. Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ενωθούν – με ένα μιξεράκι χειρός!
  2. Ρίχνουμε το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο – ίσως να μη χρειαστεί όλη η ποσότητα. Ελέγχουμε τη ζύμη μας. Αν δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε το αλεύρι.
  4. Πλάθουμε καλά τη ζύμη με τα χέρια μας να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Κρατάμε ένα κομμάτι ζύμης για τα σχέδια μας στο τέλος!
  5. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά για να απλωθεί εύκολα με τα δάχτυλα και είναι τραγανή όταν ψηθεί.
  6. Απλώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα απαλά με τα δάχτυλα μας! Αν κολλάει, πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε – λίγο αλεύρι
  7. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα που θέλουμε επάνω στη ζύμη στο κέντρο και την απλώνουμε απαλά με ένα μεγάλο κουτάλι ή με μία σπάτουλα μαλακή, κατά προτίμηση σιλικόνης. 
  8. Ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη που κρατήσαμε με έναν πλάστη και φτιάχνουμε τα σχέδιά μας! 

Κορδονάκια για τους πιο κλασικούς της πάστα φλώρας, λουλουδάκια, καρδούλες, αστεράκια για τους πιο …ρομαντικούς! Ό, τι θέλουμε... Αρκεί να μας αρέσει φυσικά.

9. Τοποθετούμε τα σχεδιάκια μας επάνω στη μαρμελάδα απαλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 λεπτά περίπου. Όταν ροδίσει ελαφρά η ζύμη, είναι έτοιμη!

΄Πάστα Φλώρα Χωρίς Αυγά

Αφήστε τουλάχιστον 3 ώρες να κρυώσει καλά η πάστα φλώρα και απολαύστε την πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη!

Ελπίζω να την απολαύσετε! Και μην ξεχάσετε να μου αφήσετε τα σχόλια σας, θα χαρώ να τα δω! Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1
    1
    Το Καλάθι σας