Ο Μικρός Πρίγκιπας – Αποφθέγματα που αγαπώ!

Όταν ήμουν παιδί, η νονά μου κάποια στιγμή μου έφερε δώρο το βιβλιαράκι του μικρού πρίγκιπα! Αρχικά, δεν κρύβω πως παραξενεύτηκα και το έβαλα στην άκρη… Σαν παιδί, μου φάνηκε απίθανο ένα μικρό αγόρι με μια αλεπού να συνυπάρχουν – στο διάστημα – δεν το πολυσκέφτηκα και είπα “Αυτό το βιβλίο δεν είναι για εμένα, δεν το καταλαβαίνω”

Κάποια στιγμή, ένα χρόνο αργότερα, μπορεί και δύο, έπεσε στα χέρια μου ξανά ύστερα από ένα καλό ξεκαθάρισμα στα ντουλάπια μου και τα βιβλία μου. Σταμάτησα ό, τι έκανα και ξεκίνησα να το διαβάζω δειλά. Και ναι, ένιωσα πως ξεκίνησε ένα περίεργο ταξίδι μέσα στις μικρές, μοσχομυριστές του σελίδες, τόσο μίνιμαλ αλλά ταυτόχρονα τόσο γεμάτες από λέξεις… Έψαχνα να βρω μια εικόνα για να καταλάβω τι σημαίνουν όλα αυτά τα υπέροχα αποφθέγματα! Γύριζα μπροστά ξανά και ξανά, μια και δυο και τρεις φορές για να καταλάβω τις έννοιες και να συνεχίσω παρακάτω. Ήθελα οπωσδήποτε να τα κατανοήσω όλα!

Το διάβασα ξανά, μετά από χρόνια και ήμουν πολύ μεγαλύτερη… Ναι, ήταν πλέον διαφορετικές οι έννοιες και τα αποφθέγματα εκείνου του μικρού πρίγκιπα… Και μπορώ να πω, “ενοχλητικά” κατανοητά πλέον σε ορισμένα σημεία.

Είναι πραγματικά ένα βιβλίο που θα το θυμάμαι πάντα! Όσα χρόνια και αν περάσουν, όταν το μάτι σου πέσει επάνω σε ένα απόφθεγμα του μικρού πρίγκιπα, θα νιώσεις και θα θυμηθείς εκείνη την ημέρα που το πρωτοδιάβασες! Πάντοτε όμως, θα έχει διαφορετική σημασία για εσένα, ανάλογα με τη φάση της ζωής σου 🙂 Αυτό νομίζω πως είναι το “μαγικό” σε αυτό το μικρό βιβλιαράκι που έπιασα εγώ τότε, για πρώτη φορά στα χέρια μου και νομίζω πως ήμουν 12 χρονών, μικρό παιδί.

Πάμε να δούμε μερικά αποφθέγματα από το βιβλίο του μικρού πρίγκιπα που με σημάδεψαν και τις θυμάμαι ακόμη:

Είναι ο χρόνος που έχεις ξοδέψει για το τριαντάφυλλό σου που κάνει το τριαντάφυλλό σου τόσο σημαντικό.

The Little Prince

Θα κοιτάζεις τη νύχτα τα αστέρια. Το δικό μου είναι πολύ μικρό, δεν μπορώ να σου δείξω πού βρίσκεται. Καλύτερα έτσι. Το αστέρι μου θα είναι για σένα ένα ανάμεσα σε όλα τα αστέρια. Έτσι, θα σ’ αρέσει να κοιτάζεις όλα τ’ αστέρια.

The Little Prince

Για τους ταξιδιώτες, τα αστέρια είναι οδηγοί. Για οποιονδήποτε άλλο, δεν είναι τίποτα, παρά μικροσκοπικά φώτα.

The Little Prince

Αυτό που κάνει την έρημο όμορφη, είναι ότι κάπου κρύβει ένα πηγάδι…

The Little Prince

Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος εκεί που βρίσκεται.

The Little Prince

Μια μέρα, είδα τον ήλιο να δύει 49 φορές… Ξέρεις, όταν κάποιος είναι τρομερά στεναχωρημένος, προτιμά να βλέπει τα ηλιοβασιλέματα

The Little Prince

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3
    3
    Το Καλάθι σας