Πώς να φτιάξω αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση diy

Τα Χριστούγεννα, όλοι θέλουμε να στολίσουμε το χώρο μας με όμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και κατασκευές. Θέλουμε να στολίσουμε τα κεριά μας, τους τοίχους, το τζάκι μας, ακόμα και τα παράθυρά μας με όμορφα εορταστικά στοιχεία! Ένα στοιχείο που χρησιμοποιούμε πολύ αυτή την όμορφη εποχή του χρόνου είναι τα αποξηραμένα φρούτα, όπως οι φέτες πορτοκαλιού. Μπορούμε να στολίσουμε τα διακοσμητικά κεριά στο σαλόνι μας με κανέλα και αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού, συνδυάζοντας μικρά φυσικά κουκουνάρια ή αστεροειδή γλυκάνισο. Ταιριάζουν υπέροχα στα διακοσμητικά εορταστικά στεφάνια μας. Μπορούμε να τις στολίσουμε ακόμη και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας.

Πάμε να δούμε τον τρόπο που μπορούμε να φτιάξουμε αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση!

Φτιάχνοντας αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού στο σπίτι – DIY

Διαλέγουμε πορτοκάλια σιτεμένα, εκείνα δηλαδή τα “ξεχασμένα” πορτοκάλια στη φρουτιέρα μας που με τον καιρό έχουν χάσει το πολύ ζουμί τους και έχουν αφυδατωθεί. Αυτό θα μας βοηθήσει στο να μην έχουμε πολύ υγρό από τον καρπό που δεν το θέλουμε άλλωστε για τη διαδικασία αποξήρανσης τους.

Διαλέγουμε ένα κοφτερό μαχαίρι, χωρίς “δοντάκια”. Κόβουμε προσεκτικά φετάκια πορτοκαλιού, ξεκινώντας από την κορυφή του φρούτου. Αφαιρούμε το πρώτο και το τελευταίο φετάκι και δεν τα χρησιμοποιούμε. Κόβουμε φέτες περίπου μισό με ένα εκατοστό.

Σφουγγίζω ταμποναριστά και απαλά τις φέτες πορτοκαλιού με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσω όσο περισσότερα υγρά μπορώ.

Απλώνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε ένα ταψί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC και μόλις είναι έτοιμος, χαμηλώνουμε στους 50 – 60οC και ψήνουμε τις φέτες πορτοκαλιού για 3-4 ώρες. Θέλει αρκετή υπομονή και χρόνο, οπότε υπολογίστε την προετοιμασία και το ψήσιμο περίπου 5 ώρες συνολικά.

Ό, τι κι αν γίνει, μη δυναμώσετε το φούρνο παραπάνω από τους 60oC γιατί θα καταστραφούν οι φέτες πορτοκαλιού και οι ίνες τους!

Στα μισά του χρόνου, μπορείτε να τις γυρίσετε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά. Δεν καίνε, οπότε μπορείτε να το κάνετε με το χέρι ώστε να μην καταστραφούν αν χρησιμοποιήσετε πιρούνι ή άλλο αντικείμενο.

Μπορείτε να τις αφήσετε και στον ήλιο, θα γίνουν ακόμα καλύτερες και θα στεγνώσουν εντελώς. Την άλλη μέρα το πρωί, ακουμπήστε σε ένα ασφαλές και ηλιόλουστο σημείο το ταψάκι με τις αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού. Την άλλη ημέρα, γυρίστε πλευρά στις φέτες. Κάντε αυτή τη διαδικασία για 2 ηλιόλουστες ημέρες. Αφήστε τα στον ήλιο λίγες ώρες κάθε μέρα. Θα καταλάβετε πότε θα είναι έτοιμες!

Συνδυάστε τις αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού με στικ κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισο για τις υπέροχες εορταστικές δημιουργίες σας!

Καλή Επιτυχία και καλές Δημιουργίες!

Αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε αντιγραφή ή αναδημοσίευση του κειμένου και των φωτογραφιών-βίντεο χωρίς την άδεια του κατόχου και την αναφορά της πηγής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0
    0
    Το Καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα