DIY Υφασμάτινα Λουλουδάκια

Η κατασκευή υφασμάτινων λουλουδιών είναι πολύ διασκεδαστική και εύκολη. Χρησιμοποίησε τα αγαπημένα σου υφάσματα (και ξέρω ότι έχεις πολλά!) και φτιάξε πολύχρωμα υφασμάτινα λουλούδια!

Αν αναρωτιέσαι με τι να στολίσεις το πακέτο που θα στείλεις δώρο στην ανιψιά σου ή θέλεις να διακοσμήσεις το χώρο σου ανοιξιάτικα ή απλά σου αρέσει η χειροτεχνία, αυτά τα υπέροχα υφασμάτινα λουλουδάκια είναι η καλύτερη επιλογή! Μπορείς ακόμη να φτιάξεις κλιπς για τα μαλλιά και να τα χαρίσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα ή να ακόμα και έναν υπέροχο μακρύ κολιέ με κορδόνι και υφασμάτινα λουλούδια στο πλάι… Όποιος και αν είναι ο λόγος που θέλεις να φτιάξεις υφασμάτινα λουλούδια, σίγουρα θα είναι μια μοναδική εμπειρία και το αποτέλεσμα, μοναδικό και υπέροχο!

Παρακάτω θα αναλύσουμε βήμα-βήμα τη διαδικασία, που είναι πανεύκολη και διασκεδαστική! Μπορείτε να φτιάξετε υφασμάτινα λουλουδάκια με τα παιδιά σας και να περάσετε όμορφα και δημιουργικά το χρόνο σας.

Τι θα χρειαστούμε:

  • 3-4 υφάσματα διαφορετικά σχέδια και χρώματα
  • 1 στρογγυλό κουπάτ (ή ένα καπάκι από βαζάκι)
  • 1 ψαλίδι (ιδανικά για ύφασμα)
  • 1 μαρκαδοράκι (για μαρκάρισμα)
  • Κλωστή (ραψίματος, οποιοδήποτε χρώμα)
  • 1 βελόνα
  • Πιστολάκι σιλικόνης (ή ασπρόκολλα χειροτεχνίας)
  • Πέρλες, διαμαντάκια χειροτεχνίας, κουμπιά κλπ
  • Τσόχα ή σκληρό χαρτί για τη βάση
  • …και τη φαντασία μας!
Μερικά από τα βασικά υλικά που θα χρειαστούμε για τα υφασμάτινα λουλουδάκια

3-4 Υφάσματα: Χρησιμοποίησα 4 κομμάτια από βαμβακερά υφάσματα με διαφορετικά σχέδια αλλά στις ίδιες αποχρώσεις. Σχεδιάζουμε και κόβουμε 6 κυκλικά υφασματάκια, με τη βοήθεια ενός κουπάτ ή χρησιμοποιώντας ένα καπάκι από βαζάκι. Για να σχεδιάσω το περίγραμμα επάνω στο ύφασμα, χρησιμοποίησα ένα ειδικό μαρκαδοράκι μαρκαρίσματος για υφάσματα. Εάν δεν έχετε στο σπίτι, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε μαρκαδοράκι, όχι ανεξίτηλο με πολύ μελάνι (Προσοχή: Σημαδεύουμε το ύφασμα πάντα από την ανάποδη πλευρά)

Βελόνα και Κλωστή: Θα χρειαστούμε μία βελόνα ραψίματος, απλή και κλωστή γερή και λεπτή. Η κλωστή είναι καλό να έχει αντίστοιχο χρώμα με τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε.

Τσόχα ή χαρτονάκι για βάση: Κόβουμε ένα μικρό στρογγυλό κομμάτι από τσόχα ή σκληρό χαρτονάκι που έχουμε στο σπίτι, με διάμετρο 2,5 εκ. περίπου και το κολλάμε με πιστολάκι σιλικόνης ή ασπρόκολλα στη βάση του υφασμάτινου λουλουδιού. Με τον τρόπο αυτό, εκτός του ότι μας βοηθάει στο να χρησιμοποιήσουμε τα λουλουδάκια μας όπου θέλουμε εύκολα και σταθερά, μπορούμε να ακόμα να φτιάξουμε και μια όμορφη καρφίτσα για τα ρούχα μας, ράβοντας στην τσόχινη βάση μια μικρή παραμάνα! Υπέροχο;

Κουμπιά, χάντρες, διαμαντάκια, πέρλες… : Εδώ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό, τι μας αρέσει! Όμορφα εντυπωσιακά κουμπιά, πέρλες, διαμαντάκια χειροτεχνίας, χάντρες κλπ! Τα κολλάμε ακριβώς στο κέντρο, εκεί που ενώνονται τα πεταλάκια και δημιουργείται μια “τρύπα”.

Υφασμάτινο λουλουδάκι diy

Πάμε να δούμε αναλυτικά, βήμα-βήμα, πώς θα φτιάξουμε όμορφα υφασμάτινα λουλουδάκια:

  1. Σιδερώνουμε τα υφάσματα που θα χρησιμοποιήσουμε.
  2. Σχεδιάζουμε επάνω στο ύφασμα με ένα στρογγυλό κουπάτ ή με ένα καπάκι από βαζάκι, 6 κύκλους.
  3. Κόβουμε με το ψαλίδι τους κύκλους και έχουμε τώρα 6 στρογγυλά υφασματάκια.
  4. Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τα πέταλα (συνολικά έξι) για κάθε λουλουδάκι:
    • Διπλώνουμε στη μέση το στρογγυλό υφασματάκι
    • Ξαναδιπλώνουμε στη μέση το ήδη διπλωμένο υφασματάκι
πώς δημιουργώ πεταλάκι για το υφασμάτινο λουλούδι
4 βήματα
  1. Με τη βελόνα και την κλωστή (σαν να ράβουμε) ξεκινάμε βελονιές από τη μία άκρη μέχρι την άλλη (τέσσερις βελονιές περίπου, μία από μπροστά προς τα πίσω, η επόμενη βελονιά από πίσω προς τα μπροστά κοκ) – δείτε βήμα 4 παρακάτω
Με τη βελόνα και την κλωστή (σαν να ράβουμε) ξεκινάμε βελονιές από τη μία άκρη μέχρι την άλλη (τέσσερις βελονιές περίπου, μία από μπροστά προς τα πίσω, η επόμενη βελονιά από πίσω προς τα μπροστά κοκ)
  1. Τραβάμε την κλωστή και φτιάχνουμε μια μικρή σούρα στο υφασματάκι.
    • Γυρίζουμε πίσω με τη βελόνα ώστε να “κλειδώσουμε” τη σούρα στο υφασματάκι και να μην ανοίξει και τέλος φτιάχνουμε μικρό κομπάκι με την κλωστή και τη βελόνα, όσο πιο σφιχτό μπορούμε.
Γυρίζουμε πίσω με τη βελόνα ώστε να “κλειδώσουμε” τη σούρα
  1. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να φτιάξουμε έξι πεταλάκια!
  2. Περνάμε στην κλωστή και τα έξι πεταλάκια, με την ίδια φορά όλα και τα ενώνουμε μαζί, σφιχτά. Στην κάτω πλευρά, φτιάχνουμε κομπάκι με τη βελόνα και την κλωστή για να κρατηθούν όλα μαζί σφιχτά μέχρι να κολλήσουμε τη βάση.
Περνάμε στην κλωστή και τα έξι πεταλάκια, με την ίδια φορά όλα και τα ενώνουμε μαζί, σφιχτά
  1. Κόβουμε ένα μικρό κυκλικό χαρτονάκι ή τσόχα για βάση και το κολλάμε με σιλικόνη κάτω από το υφασμάτινο λουλούδι, στο κέντρο ακριβώς, προσπαθώντας να ενώσουμε μαζί όλα τα πεταλάκια για ένα όμορφο αποτέλεσμα.
Κολλάμε με σιλικόνη κάτω από το υφασμάτινο λουλούδι ένα χαρτονάκι ή τσόχα, στο κέντρο ακριβώς, προσπαθώντας να ενώσουμε μαζί όλα τα πεταλάκια για ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης ένα βίντεο με όλη τη διαδικασία:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0
    0
    Το Καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα